☞Dorada marinovaná v citrusové šťávě – Pražma Královská

By | 17.1.2017

Vypadá to jako chuťovka ze syrové ryby, ale není to tak úplně pravda. Díky působení citrusové šťávy se filety jakoby “uvaří”. Vyzkoušejte tuto přípravu, je rychlá a výsledek je skvělý.

Suroviny:
pražma
čerstvý koriandr
Na dresink:
sojová omáčka
olivový olej
zázvor
limeta
citron
chilli paprička

 

Postup:

Rybu vyfiletujte a důkladně zbavte kostí. Připravte si dresink: v míse smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.Talíř potřete trochou dresinku a nandejte na něj jemné plátky ryby, které jste nařezali z filetů. Navrch přidejte ještě zbytek marinády, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *