☻ Caipirinha s limetkou

By | 2.9.2016
027

027

Koktejl ze světlého jihoamerického rumu a třtinového cukru s limetkou.
Recept na 1 nápoj:
5 cl cachaca (nebo jiný jihoamerický rum)
1 ks větší limetka
2 lžičky hnědého třtinového cukru
drcený led
brčko

1. Tento koktejl mícháme přímo ve skle, nejprve si vychladíme sklenici tak, že ji naplníme ledem a krouživým pohybem na jednu stranu ochladíme stěny sklenice (vyfrapujeme)
2. Dobře omytou limetku nakrájíme na 8-10 dílků a vložíme je na dno sklenice na whisky (old fashioned)
3. Přidáme dvě lžíce hnědého cukru a lžičkou nebo pomocí barmanského drtítka přímo ve sklenici limetky s cukrem pomačkáme a podrtíme
4. Přilijeme rum a přidáme drcený led, zamícháme
5. Vložíme brčko a ihned podáváme.

Doporučení:
Nemáte-li drtič ledu, ledovou tříšť můžete připravit tak, že led rozmixujete v mixéru s trochou vody a pak slijete vodu nebo led můžete v utěrce rozdrtit paličkou na maso.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *