Menu
Kategorie
Sušená rajčata
29.8.2016 KUCHAŘKA

rajčataPostup přípravy receptu

  1. Na plech rozprostřít rajčátka příčně rozříznutá, osolená, přidejte bylinky a vložte do vyhřáté trouby na 180°C.
  2. Dodržuj přesně následující postup:
    180°C…20 minut
    140°C…30 minut
    100°C…30 minut – a jsou hotové.
  3. Do horkovzdušné trouby, dejte několik plechů. Na závěr, pokud je chcete uskladnit, naložte je do sklenice plné olivového oleje až po okraj a přidej hrst čerstvé bazalky. Takto naložené vydrží rok, bazalka pustí vůni i chuť.

Suroviny:
0,5 kg keříčkových rajčat (trošku větší než cherry rajčátka)
mořská sůl
sušená bazalka
sušený česnek
libeček
rozmarýn

Na konzervaci:
olivový olej
čerstvá bazalka

Napsat komentář
*